Vardagen

Idag på lunchen var jag ute och gick, jag gick från mitt jobb på Östermalm och sedan ut på Djurgården. medan jag vandrade runt lyssnade jag på en väldigt bra podcast, som jag tyvärr inte minns namnet på, förlåt! Den handlade om hur vi behandlar varandra och någon beteendeprofessor talade om hur människan reagerar och agerar under tillfällen, som att man arbetar bättre om man är glad, och hur glädje sprids. Vid det tillfället så tänkte jag på hur viktigt det är att man tar hand om sig själv samt sina nära och kära. Något så lätt som att städa huset åt familjen då och då, köpa en liten present eller bara ge en enkel komplimang som ”gud vad fin du är” eller ”vilken härlig person du är”. Att få något av detta höjer ens självkänsla och glädje så extremt. Och vi måste samarbeta för att ta oss igenom vardagskaoset och misären runt oss, dvs. oroligheter i världen och otäcka saker som händer konstant.

Därför utmanar jag er att göra något ni inte ofta gör för att glädja någon, om det är någon du inte känner eller om du känner personen, för jag lovar att även du som utför gärningen kommer må bättre och känna dig tipptopp efteråt. Vare sig det är en komplimang, hjälpa en pensionär över gatan eller ge din plats på bussen till någon så ska jag säga att allt räknas. Som sagt, inget spektakulärt, bara något litet, som betyder mer än du själv tror.

Hoppas ni gillar den här typen av inlägg också, fast att dem inte omfattar så mycket!!

Lämna ett svar