Påsklovet

Hej Alla ni där ute!

Hoppas ni haft en underbar vecka med förhoppningsvis ledighet och ett fint umgänge. Det har iallafall jag! Jag har nämligen åkt till Spanien med mina föräldrar. Vi åkte förra fredagen och kom hem i fredags, så mysigt! Jag tänkte prata er igenom vår resa och tipsa om de bästa ställena vi befann oss vid.

Vi anlände kl 7 på fredagen och gick ut och åt en fin tapas middag och drack några glas vin var. Vårt första hotell var i Benalmadena, en fin stad vid kusten, och vi tog oss dit med tåget mellan Malaga och Fuengirola. Dagen efter låg vi på stranden tills kl 1 då vår buss lämnade och tog oss till Tarifa, en liten men spektakulär stad med bra kommunikationer till världen över. På kvällen promenerade vi runt och tittade runt, inget väldigt speciellt men en fin stad. Dagen därpå tog vi en svintidig båt till staden Tanger, i Marocko, alltså i Afrika! Jag vet, helt sjukt! Jag hade en del fördomar men må säga att det var sjukt roligt att uppleva denna stad och vad den erbjöd. Nu hade ungefär 3 dagar gått och de sista 2 dagarna skulle vi vara i Nerja och sola så sista ”lediga dagen” drog vi till Ronda, en stad uppe i bergen med vackerhet av en ny nivå och extrem vy. Ronda var fylld av andra turister, vilket var förståeligt pga. dess enastående vyer och konstruktioner, såsom den tusenåriga bron. Min summering av Ronda är en vacker och speciell stad som måste besökas, men på sommaren kan det bli allt för varmt. Sista två dagarna i Nerja var bra då det var varmt och soligt och jag fick den bränna jag ville ha. Hemgången gick snabbt då jag sov och jag är glatt överraskad av resan.

Mina topp tre måste vara Tanger, Ronda och Nerja. Tanger är en stad inte många besökt, en ny kultur, en ny kontinent. Jag rekommenderar starkt då det tillger en ny vy för människan. Ronda har sin bro och sin antika grund, vacker och enastående. Nerja är staden för sol och bad. Väldigt vacker och långa stränder.

Ha en underbar påsk // Matilda

 

 

 

Lämna ett svar