Reseintyg måste ordnas till Floridaresan

Jaha, så var det dags att resa utomlands igen. Men vad meckigt där är nu för tiden. EU:s COVID-pass fungerar inte om man ska resa till USA. Då gäller ett 48 timmars negativt PCR-test med reseintyg i Stockholm innan det med en hel del logistiskt meck för att få ihop familjen är dags att resa. Tur att man kan beställa test så att ett bud kommer med testet och man sedan kör ett videomöte med sjuksköterska hemifrån. Försökte att förstå vad som gäller genom att läsa på UD:s infosida. När vi beställde resan gällde en sak. En vecka innan hade de ändrat för ganska många länder. Även om USAs reserestriktioner har varit stabila. Nja, nu har jag fått de digitala reseintygen och vi är laddade för att komma iväg.

Planen är att besöka Florida, Miami och Fort Myers. Klimatet verkar helt rätt i december och januari. Sol, värme, varmt vatten. Glida runt i bikini och få sand emellan tårna. Vi kanske åker på alligatorsafari i träsken om de har öppet. Verkar läskigt men otroligt spännande. Såg en skylt förra gången i Georgia: ”No alimentes a los lagartos” i en park med en liten bäck och några dammar. Alligatorerna låg och gassade i solen på gräsmattorna. Ok, jag ska inte mata ödlorna, jag fattar.

Inte mata ödlorna

Vilka kläder tar man med sig på en resa till varmare länder när man åker på vintern? Det gäller att vara tillräckligt varm för att uthärda taxiresan till Arlanda. Kanske inte mössa och vantar, men en varm jacka, helt klart. Sedan ska den packas ner i en resväska för att inte tas fram igen förrän när man återvänder till Sverige. Utöver det, kanske bara shorts och kjolar. Inga långbyxor. En varm tröja kan vara värt att ha med utifall det blir lite chilli på natten. Man vill ju ändå sitta på uterestaurang och inte behöva gå inomhus när solen går ner och det närmar sig midnatt. Få se hur mycket man ids packa.

Det fina med USA-resor är att kläder är så billiga tack vare att de inte har moms. Underbart. Jag har några vänner som säger att de räknar hem resan så att den blir gratis tack vare stor shopping. Massor med jeans och toppar. KAnske blir jag tvungen att köpa en extra resväska till hemresan. Oj, vad synd det är om mig.