Snyggt till din iphone eller annan mobil

Mobiltelefonen är förmodligen den ägodel som många av oss ägnar mest tid och omsorg, inte minst med tanke på att många vardagssysslor går både snabbare och smidigare att utföra med hjälp av appar och andra funktioner än när de utförs manuellt.

Med tanke på hur mycket och ofta vi använder våra mobiler är det viktigt att utrusta sin mobiltelefon med bra tillbehör. Det är också anledningen till att marknaden fullständigt svämmar över av smarta, roliga, säkra, praktiska och snygga mobiltelefoner och mobiltillbehör.

Här kommer mina 5 om vad som är snyggt för mobiltelefonen.

Olika typer av mobiltillbehör till iphone

Många butiker erbjuder ett ”komplett utbud av mobiltelefoner och mobiltillbehör”. Men vad innebär det egentligen?

Att det finns en mängd olika modeller och nästan lika många tillverkare av mobiltelefoner har de flesta koll på, men alla vet kanske inte skillnaden mellan ett fodral och ett skal, eller ett skärmskydd och ett plånboksfodral. Sedan finns det tillbehör som mobilhållare, SIM-kort och Air Pods som allihop är smarta, funktionella mobiltillbehör som fyller sitt syfte i rätt sammanhang.

– Mobilfodral: När du vill skydda hela din mobil

Med ett skärmskydd till iphone kan du skydda glaset från att gå sönder när det faller i golvet. Och ett bra mobilfodral uppfyller högt stötskydd för både rygg, kanter och display från repor och sprickor då mobilen helt omsluts av fodralet och därmed blir mer som en ”plånbok”. Många mobilfodral har dessutom fack för kredit- och betalkort vilket gör att du kan använda mobilfodralet i stället för plånbok. De har även ett ”lock” som oftast går att försluta med hjälp av en magnet.

Mobilfodral tillverkade i läder är oftast något dyrare men också mer hållbara, till skillnad mot fodral i silikon eller plast som kanske byts ut lite oftare.

– Mobilskal: När du vill skydda delar av din mobil

Med ett mobilskal kan du skydda baksidan och delvis kanterna på din telefon, eftersom mobilen endast omsluts delvis av skalet som varken har plats för kort eller lock.

Mobilskal tillverkade av silikon är både mjuka och populära då de är lätta att hantera och lätta att byta ut. Silikonet hjälper också till att dämpa stötar och kan till viss del förebygga repor.

– Skärmskydd: När du vill skydda skärmen på din mobil

Att byta ut en repig eller sprucken skärm kan bli kostsamt, så att investera i ett skärmskydd är i princip ett måste. Med ett skärmskydd skyddar du din mobil från att repas, vilket är lätt hänt när mobilen i övrigt ligger oskyddad antingen i fickan eller väskan.

Skärmskydd kan vara både snygga och praktiska, inte minst som många är tillverkade av härdat, repskyddat glas. Ett skydd går dessutom att kombinera med ett skal eller ett fodral.

– Mobilhållare: När du vill fästa din mobil för att se på film, läsa eller surfa

Med en mobilhållare får du känslan av att mobilen sitter fast i ett stativ som är extra smidigt när du åker bil eller ligger i sängen och tittar på film eller surfar. En hållare kan vara utformad som en ring eller en klämma som fästs på mobilen eller skalet för ett stabilt grepp.

Vissa mobilhållare har integrerad Qi-laddning med sensorer som automatiskt öppnas och stängs när mobilen placeras i hållaren. Vill du ha ännu fler smarta funktioner kan du satsa på en mobilhållare som har extra kraftiga magneter och som är roterbar.

– SIM-kort: När du vill att mobilen ska kommunicera med telefonbolagets antenner

Utan det lilla, till synes oansenliga kretskortet som kallas SIM-kort, skulle inte kommunikationen mellan din mobil och ditt telefonbolag fungera. SIM-kortet fungerar nämligen som en mellanhand mellan din mobiltelefon och de mobilantenner ditt telefonbolag (mobiloperatör) tillhandahåller.

– Air Pods: När du vill lyssna på musik, en podcast eller ljudbok samtidigt som du motionerar, städar, handlar eller stryker

Vad vore livet utan Air Pods? Svårt att föreställa sig när man väl har vant sig, eller hur? Tillhör du dem som inte tycker om att ha hörlurar är Air Pods ett bra alternativ då de är både små, smidiga och diskreta, samtidigt som de är lätta ta i och ur samt att ta med oavsett vart du ska.

Med ett par snygga och praktiska Air Pods kan du lyssna på spellistan eller favoritboken under tiden som du tränar eller handlar. Det går också bra att koppla dem mot olika högtalarsystem, både hemma och i samband med konserter, besök i kyrkan och så vidare.

Trendigt, personligt eller praktiskt?

Varför välja när det finns så oändligt många möjligheter?! Oavsett om du vill följa den senaste trenden eller gå ”all in” och skapa en unik, personlig stil är det enkelt att hitta allt det du söker – och lite till.

Det spelar ingen roll om du är ett ”Samsung-fan” eller ett ”iPhone-fan” – både Galaxy- och Pro-modellerna toppar listorna och det är egentligen bara utbudet av tillbehör som bör styra vilken du väljer. Med en telefon i marmor eller roséguld får du en extra lyxig känsla, medan en svart eller vit telefon signalerar en något mer nedtonad stil, men som också är en stil som kanske håller mer i längden.

Sedan har vi alla fodral och skal med blommor, söta djur, mönster och glitter som ger din mobiltelefon en mer personlig prägel, och som du kan ta hjälp av för att visa vem du är eller kanske drömmer om att vara? Eller varför inte göra mobilen till en uppseendeväckande accessoar genom att byta ut ett enfärgat fodral mot ett mer ”blingigt” fodral, och komplettera det med en riktigt snygg outfit!

Med tillverkare som Adidas, Copter, Guess, Krusell, Nomad, OnePlus och Richmond & Finch känns det som att det mesta är möjligt, oavsett om du föredrar iPhone 13 Pro eller Mini, eller om du hellre kör på en Samsungs Galaxy A32, S21 Plus eller S21 Ultra. Även Huawei Mate 2 Pro och P30 Pro funkar utmärkt att ”pimpa” och att komplettera med såväl fodral som skärmskydd, hörlurar och skal.